O mně



Kateřina

"Každý den je pro mne jako desert; myslím, že dobrá sušenka rozzáří i nejtemnější den..."

Milují jídlo nejen nápaditě vynalézané, ale i to osvědčené a poctivé.

Už 20 let pomáhám svým klientům rozvíjet jejich projekty a plnit jejich sny.

 

Malý přehled pro inspiraci:

 

1998 – 2000 TV projekt Mňam aneb Prima vařečka – developer prvního českého cooking show v TV Prima, dramaturg a autor jeho receptů, moderátor v denním cyklu

1999 – 2001 Botanicus – gastronomický rozvoj produktů, včetně tematizovaných jídelníčků

2001 – 2003 autorská gastronomická činnost v print médích (Tučňák, Kuchyně labužníka, Apetit, Marianne...)

2003 – 2004 hotel U zlatého lva, Havlíčkův Brod – developer gastronomické sekce a hotelového provozu

2004 – 2005 restaurace U Salzmannů - konzultant a developer restauračního provozu

2004 – 2005 scénář, recepty a realizace pilotních dílů cooking show v Top TV

1996 – 2007 kavárna divadla Ypsilon, Praha – manager

2006 – 2008 zámek Jemniště - konzultant restauračního provozu

2007 – 2008 Oáza Maříž - konzultant restauračního provozu

2008 – 2014 hotel Brejlov, hotel Týnec, Parkhotel Český Šternberk, Café Český Šternberk - konzultant provozu

2010 - dosud penzion Zeeman - konzultant provozu

2013 - 2015 Antonínovo pekařství, Praha, Vinohrady - developer a konzultant provozu

2014 - 2015 zámek Jemniště – konzultant provozu

2015 - dosud penzion Dvorce - konzultant provozu

2015 - dosud Naše toustárna - konzultant provozu

2015 - dosud Fresh cantina Cordeus, apartmán Cordeus - konzultant provozu

 

Moji přátelé a spolupracovníci:

 

Josef

"S radostí naučím péct chléb každého, kdo umí počítat do 56."

Pekař tělem i duší.

Po 35 letech praxe ví o pečení chleba, houstiček a baget snad všechno.

Vůně chleba a bílá cestička z mouky ho provázejí kam se pohne, takže vám rychle dojde, že se s ním v pekárně neztratíte.

V našem týmu má na starosti poradenství a praktické ukázky v nových pekařstvích, navrhuje technologie a spolupracuje na těch nejlepších receptech na chleba a křupavé rohlíky či bagety.

O kvalitě mouky, teplotách pečení a křupavé kůrce vypráví s nadšením, které vás pohltí. Jeho praktické rady jsou neocenitelné a průpovídky o počení chleba rovněž.

 

Ota

"Vize bez akce je sen. Akce bez vize je noční můra."

S prvními kulinářskými úspěchy začal v teple domova pod vedením svojí maminky.

Po 18 letech je tím, kdo s laskavostí učí jiné a objevuje pro ně kouzlo vaření.

S pečlivostí, kreativitou a nadšením umí vyčarovat báječná jídla pro radost nás všech.

Kuchyně se pod jeho vedením mění v místo, kde vás nebo váš personál začne vaření bavit, kde se

suroviny hýčkají a kde je každá chvíle inspirací – včetně pečlivého úklidu.

Mezi jeho nejoblíbenější disciplíny patří sushi, filetování a úprava ryb před hosty.

Je nejen vynikajícím šéfkuchařem, ale také spolumajitelem cateringové firmy, která skvěle připraví

pohoštění podle vašich chutí a přání.

 

Jarka

"Dokud máš své sny, máš se na co těšit."

V roce 2003 ukončila studium a odjela sbírat zkušenosti do zahraničí.

Po návratu pracovala v restauraci jako kuchařka a minutkářka.

Zamilovala se do gastronomie bez nudy a stereotypu, v které ji učarovala možnost rozvíjet vlastní

nápady, představivost a estetické cítění. Kuchyně se v její přítomnosti mění v čistotou zářící

prostor plný smíchu, energie a báječných dobrot.

Nejvíce ji těší připravovat sushi a speciality studené kuchyně.

Stále se učí nové věci a nevynechá jedinou příležitost objevit nebo vyzkoušet nové recepty.