Grilovaný hermelín s jarními cibulkami a slaninou



Placičky

Grilovaný hermelín s jarními cibulkami a slaninou

 

Recept do trouby i na venkovní gril.

Pro čtyři osoby.

 

Ingredience:

4 hermelíny

1 lžička másla

1 svazek jarní cibulky

150 g anglické slaniny

1 lžíce sójové omáčky Tamari

1 lžička třtinového cukru

pečicí papír

 

Návod k přípravě:

Hermelíny položte na pečicí papíry, každý o rozměru 20 x 24 cm a rozřízněte je na středu do tvaru kříže, dejte pozor, abyste sýr neprokrojili úplně.

Na pánvi na másle orestujte dozlatova očištěnou a na kolečka nakrájenou jarní cibulku, vyndejte ji z pánve a dejte vedle. Na pánev položte plátky slaniny, orestujte, zakápněte sójovou omáčkou a lehce pocukrujte třtinovým cukrem, opečte dozlatova.

Orestovanou cibulku rozdělte na 4 díly a nandejte do zářezů v hermelínu, potom do zářezů vložte orestovanou slaninu. Hermelíny pečlivě zabalte a grilujte buď v troubě a nebo na grilovacím kameni na ohni.

Doplňte listovým salátem nebo švestkovou omáčkou, na níž najdete recept zde, a čerstvým chlebem.

 

Báječné letní večery a dobrou chuť vám přeje Kateřina z Jak voní tymián.