Grilovaný hermelín s jarními cibulkami a slaninou
Grilovaný hermelín s jarními cibulkami a slaninou
Recept do trouby i na venkovní gril.
Pro čtyři osoby.
Ingredience:
4 hermelíny
1 lžička másla
1 svazek jarní cibulky
150 g anglické slaniny
1 lžíce sójové omáčky Tamari
1 lžička třtinového cukru
pečicí papír
Návod k přípravě:
Hermelíny položte na pečicí papíry, každý o rozměru 20 x 24 cm a rozřízněte je na středu do tvaru kříže, dejte pozor, abyste sýr neprokrojili úplně.
Na pánvi na másle orestujte dozlatova očištěnou a na kolečka nakrájenou jarní cibulku, vyndejte ji z pánve a dejte vedle. Na pánev položte plátky slaniny, orestujte, zakápněte sójovou omáčkou a lehce pocukrujte třtinovým cukrem, opečte dozlatova.
Orestovanou cibulku rozdělte na 4 díly a nandejte do zářezů v hermelínu, potom do zářezů vložte orestovanou slaninu. Hermelíny pečlivě zabalte a grilujte buď v troubě a nebo na grilovacím kameni na ohni.
Doplňte listovým salátem nebo švestkovou omáčkou, na níž najdete recept zde, a čerstvým chlebem.
Báječné letní večery a dobrou chuť vám přeje Kateřina z Jak voní tymián.