Parmazánová remuláda
Doufám, že si užíváte krásné srpnové dny a máte čas na chystání dobrot pro rodinu nebo kamarády. Dneska se s vámi podělím o recept na parmazánovou remuládu, stálici letních večeří.
Remuláda je naprosto boží k avokádu, zeleninovým salátům, grilované zelenině nebo pečenému masu. Snadná, na její přípravu potřebujete jen pár minut a pokud něco zůstane, bez váhání můžete natřít druhý den na sendvič se šunkou nebo sýrem a těšit se na svačinu.
Moje oblíbené kombinace jsou bezpodmínečně:
sendvič s krůtím nebo kuřecím masem, opečenou slaninou, remuládou a salátovými okurkami
nasucho opečený plátek chleba s remuládou, listovým salátem a čedarem
grilovaná zelenina (dýně, cukety, mrkve, celer, batáty, cibule, kukuřice, brambory) posolená, popepřená, zakápnutá olejem, do měkka upečená podávaná s remuládou
Recept na remuládu:
2 lžíce majonézy
2 lžíce řeckého jogurtu
2 lžičky citronové šťávy + kůra z ½ citronu
1 lžička dijonské hořčice
2 lžičky worchesteru
1 malý nastrouhaný stroužek česneku
100 g strouhaného parmazánu
sůl, pepř
Jen to smíchejte a máte hotovo.
S láskou Tymián