Vafle



Vafle

Vafle aneb Jak se kreativně rozvinout v neděli ráno nebo odpoledne?

recept na 20 vaflí

 

Na těsto:

¼ hrnku cukru krupice nebo třtinového

2 vajíčka

4 lžíce přepuštěného/rozpuštěného másla (pokud nemáte po ruce, použijte olej)

2 hrnky polotučného mléka

2 hrnky polohrubé mouky

1 prášek do pečiva

Špetka soli

Kůra z ½ citronu nebo 3 kapky citronového oleje

V misce metlou smíchejte cukr, vajíčka, mléko a vlažné přepuštěné máslo, v druhé misce smíchejte mouku se solí a kypříkem, přidejte citronovou kůru, nebo pár kapek citronového oleje. Suchou směs pomalu během míchání přidávejte do směsi s mlékem a vajíčky. Vznikne husté těsto, s kterým můžete dál pracovat.

Nahřejte vaflovač, pokud nemáte, klidně si udělejte z tohoto těsta lívance. A teď – máte chuť na skořicové? Přidejte špetku skořice do těsta nebo si opečené vafle obalte ve skořici s moučkovým cukrem. Máte rádi banány a zakysanou smetanou? Přidejte 4 lžíce zakysané smetany a rozmačkaný banán do těsta, promíchejte a upečte si banánovou vafli.

Mezi naše oblíbené verze patří omáčka z lesního ovoce a řecký jogurt, a co teprve maliny a vanilkový puding? Při přemýšlení o dalších možnostech nezapomeňte na čokoládu a višňovou omáčku nebo tvaroh s borůvkami.

Takže když to shrnu, ať žijí všechna nedělní rána v tomhle roce. S láskou Kateřina