Zeleninové crudité se sýrovou pomazánkou s česnekem



Zeleninové crudité

Recept na jednoduchou sýrovou pomazánku mě už několikrát zachránil. O něco víc hostů u stolu, potřeba rychlé večeře, nenahlášená návštěva, nebo když nás honí „mlsná“ po domě. To jsou ty pravé chvilky, kdy si na tuhle pomazánku vzpomenout.

Dá se také použít jako jedno z jídel na večerní party, jako omáčka k listovému salátu, grilovanému masu nebo pečeným bramborám.

Budete potřebovat:

100 g nivy

2 stroužky česneku

2 lžíce řeckého jogurtu nebo zakysané smetany

1 lžíce majonézy

Čerstvá zelenina podle vaší volby. U nás doma patří mezi favority jarní karotky, hrášky, salátové okurky, papriky, ředkvičky a řapíkatý celer.

Česnek a nivu nastrouhejte, smíchejte s majonézou a zakysanou smetanou. Pokud je potřeba, opatrně dosolte. Můžete nasekat najemno pažitku nebo petrželku. Omytou zeleninu nakrájejte na kousky tak, aby se jimi dala pomazánka nabírat. Pokud máte velký hlad přidejte opečené tousty, bagetky nebo vyzkoušejte s tortilla chips.

Dobrou chuť přeje vám i vašim hostům Kateřina z „Jak voní tymián“