Bramborové placičky s chorizem a parmazánem
Bramborové placičky s chorizem a parmazánem
Zbyly vám doma uvařené brambory? Potřebujete rychlou večeři? Nebo s touhle dobrotou dopředu počítáte a uvařili jste brambor ve slupce víc? Každopádně doporučuji vyzkoušet tuhle rychlovku ve více variantách.
Dobrou chuť přeje Kateřina z Jak voní tymián.
Ingredience:
6 předem uvařených brambor ve slupce
1 lžíce oleje
sůl
1 lžíce nasekaných bylin/ petrželka, pažitka, bazalka
70 g chorizo
100 g parmazán
pažitka
Omyté ve slupce uvařené brambory dejte na plech na pečící papír a dlaní rozmáčkněte na placičku tak, aby stále držely dohromady. Lehce je potřete olejem, osolte, posypte bylinami. Navrch dejte plátky choriza a nastrouhaný parmazán.
Zapečte v troubě na 180 cca 15 minut.
Oblíbené a ověřené varianty:
s mozarelou, pestem, rajčaty
se slaninou a goudou
s česnekem, slaninou a čedarem
s bylinami, strouhankou, máslem, sekanými ořechy a parmazánem
s kousky upečených kuřecích prsíček a eidamem
Všechny bramborové variace skvěle chutnají doplněné majdami - švestkovou omáčkou, bylinkovou omáčkou, parmazánovou remuládou.