Bramborové placičky s chorizem a parmazánem



Bramborové placičky s chorizem a parmazánem

Bramborové placičky s chorizem a parmazánem

Zbyly vám doma uvařené brambory? Potřebujete rychlou večeři? Nebo s touhle dobrotou dopředu počítáte a uvařili jste brambor ve slupce víc? Každopádně doporučuji vyzkoušet tuhle rychlovku ve více variantách.

Dobrou chuť přeje Kateřina z Jak voní tymián.

 

Ingredience:

6 předem uvařených brambor ve slupce

1 lžíce oleje

sůl

1 lžíce nasekaných bylin/ petrželka, pažitka, bazalka

70 g chorizo

100 g parmazán

pažitka

Omyté ve slupce uvařené brambory dejte na plech na pečící papír a dlaní rozmáčkněte na placičku tak, aby stále držely dohromady. Lehce je potřete olejem, osolte, posypte bylinami. Navrch dejte plátky choriza a nastrouhaný parmazán.

Zapečte v troubě na 180 cca 15 minut.

 

Oblíbené a ověřené varianty: 

s mozarelou, pestem, rajčaty

se slaninou a  goudou

s česnekem, slaninou a čedarem

s bylinami, strouhankou, máslem, sekanými ořechy a parmazánem

s kousky upečených kuřecích prsíček a eidamem

Všechny bramborové variace skvěle chutnají doplněné majdami - švestkovou omáčkou, bylinkovou omáčkou, parmazánovou remuládou.